Често задавани въпроси

Xемороидалните възли са съдови структури в аналния канал, които всички хора имат. Хемороидалните възли набъбват, за да се осигури правилното затваряне на ануса. Tе обаче могат да причинят проблеми, когато се увеличат или се възпалят. Това се случва, когато кръвоносните съдове в хемороидалната тъкан набъбнат поради прекалено голям натиск, упражняван върху отслабена тъкан. Такова свръхналягане се получава при напъване, при изхождане. фактори, които допринасят за появата на хемороиди са затлъстяване, неправилно хранене, нарушения в изхождането, запек или диария, бременност и анален секс. 

 

Има два вида хемороиди: вътрешни хемороиди, които се намират вътре в ануса, и външни хемороиди, които излизат извън ануса. Подути или възпалени вътрешни хемороиди обикновено причиняват по-малко дискомфорт, докато външните хемороиди причиняват повечето проблеми на тези, които страдат от тях. И двата типа се нуждаят от лечение. Въпреки че самите хемороиди не са опасни или животозастрашаващи, инфектираните хемороиди могат да причинят сериозни усложнения.

 

Може да сте развили хемороиди, ако имате следните симптоми: кръв в изпражненията или тоалетната чиния, кръв на тоалетната хартия, непълно и болезнено изхождане, сърбеж и/или дразнене в или близо до ануса, болезнена бучка в или близо до ануса или болка при седнало положение. Препоръчваме Ви да се консултирате с Вашия лекар, ако не сте сигурни дали симптомите Ви са причинени от хемороиди. Кървенето и болката от ректума могат да бъдат симптоми на по-тежко заболяване. Много хора се чувстват неудобно, когато се сблъскват с проблема, и често търсят медицинска помощ само когато случаят е напреднал.

Най-добрият начин за предотвратяване появата и повторното възникване на хемороиди е здравословният начин на живот с добра комбинация от хранене (с фибри) и физически упражнения, редовни тоалетни навици и лична хигиена. Хранене: увеличете приема на фибри. Яжте достатъчно зърнени храни, плодове и зеленчуци и пийте много течности (без алкохол) – препоръчва се количество от 1,5 – 2 литра на ден. Спортувайте: тренирайте ежедневно и се стремете към здравословно тегло, тъй като затлъстяването може да увеличи риска от хемороиди. Тоалетни навици: избягвайте напъването при изхождане, и избягвайте лаксативи, тъй като те могат да влошат хемороидите. Прекарвайте възможно най-малко време в тоалетната, но в същото време не насилвайте естествените си нужди. Ходете редовно до тоалетната и не се стискайте. Това може да доведе до запек, което ще Ви накара да упражнявате по-голям напън. Лична хигиена: използвайте обикновена тоалетна хартия, избършете аналната област внимателно, но старателно – отпред назад – след всяко изхождане. Освен това можете да използвате влажни кърпички, предназначени за употреба от възрастни или бебета.

Ключът е комбинацията от хигиена и локално лечение. Хигиена: бъдете внимателни, когато избърсвате след всяко изхождане, за да не нараните хемороидалната тъкан. Почиствайте редовно аналната област със слаба струя вода (не използвайте сапун или ароматизирани почистващи препарати). Избягвайте чесането, което може да увреди кожата и да влоши състоянието. Натискайте внимателно меките хемороиди навътре. ХемоКлин гел предпазва от анален дискомфорт, причинен от хемороиди и анални фисури.

 

Хемороидите засягат приблизително 50 процента от населението и се разпределят равномерно между мъжете и жените. Рискът да получите хемороиди може да се увеличи в резултат на неправилно хранене,  запек или диария, наследственост, липса на физическа активност , диета с малко количество фибри, бременност и раждане, затлъстяване, напреднала възраст, седене за дълъг период от време и анален секс.

Не, хемороидите не са заразни. Наследствените фактори имат роля. Ако имате членове на семейството, страдащи от хемороиди, шансовете да ги получите и Вие се увеличават.

Хемороидите обикновено причиняват доста неудобство, но не са опасни или животозастрашаващи. Хемороидалните симптоми могат да изчезнат след няколко дни, но в крайна сметка ще се върнат, често по-лоши. Използвайте ХемоКлин за бързо облекчаване при хемороиди и анален дискомфорт. Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате треска, внезапна остра болка около ануса или прекомерно кървене по време на дефекация.

Не са провеждани клинични проучвания за ефекта на ХемоКлин при бременност и кърмене. Съветваме Ви да се консултирате с Вашия лекар, акушерка или фармацевт, преди да използвате каквото и да е лекарство по това време.

Активната съставка на ХемоКлин гел се извлича от растението Aloe barbadensis (алое барбаденсис), добре известно с лечебните си свойства. Съставът на ХемоКлин е базиран на патентования комплекс 2QR, който доказано блокира вредните бактерии и подпомага естествения оздравителен процес.

Най-добрият начин да се гарантира, че апликаторите на тези продукти остават чисти и хигиенични, е да ги измиете с топла вода след всяка употреба. Може да използвате малко сапун, когато почиствате апликатора или тръбата, за да осигурите оптимална чистота (но изплакнете обилно, тъй като контактът между засегнатата област и сапуна или други ароматизирани почистващи препарати може да предизвика допълнително дразнене). Не използвайте вряла вода върху апликаторите, тъй като могат да се деформират.

 

Цветът на гела може да варира от прозрачно/светложълто до кафеникаво поради използването на естествени съставки. Това изобщо не засяга ефективността и безопасността на ХемоКлин гел.