Какво представляват хемороидите?

Хемороидите, обикновено тема табу, са по-често срещани, отколкото си мислим.

 

Хемороидите засягат приблизително 50% от населението и се разпределят равномерно при мъжете и при жените.

 

Всеки има хемороидални възли. Хемороидалните възли набъбват, за да се осигури правилното затваряне на ануса. Tе обаче могат да причинят проблеми, когато се увеличат или се възпалят. Това се случва, когато кръвоносните съдове в хемороидалната тъкан набъбнат поради прекалено голям натиск, упражняван върху отслабена тъкан, tакова свръхналягане се получава при напъване.

Допринасящите фактори включват затлъстяване, неправилно хранене, хроничен запек, бременност и анален секс.

 

Има два често срещани типа хемороиди: вътрешни хемороиди, които се намират вътре в ануса, и външни хемороиди, които се подават извън ануса. Вътрешните хемороиди обикновено причиняват по-малко болка и много хора дори не знаят, че ги имат. Външните хемороиди причиняват по-осезаеми проблеми за страдащите.

Аналните фисури са разкъсвания в лигавицата на аналния канал, които често се бъркат с хемороиди поради сходството на симптомите. Човек може да изпитва болка, сърбеж, парене и да забележи кръв в изпражненията. Аналните фncypn, тъй като представляват разкъсвания не могат да набъбнат и да излязат извън ануса.

Хемороидите обикновено причиняват голямо неудобство, но не са опасни или животозастрашаващи. Хемороидалните симптоми могат да изчезнат след няколко дни, но могат да се появят отново, често влошени. Инфектирането на хемороидите може да причини сериозни усложнения.

Не отлагайте  дълго, преди да започнете лечение  с ХемоКлин.